Hoe het begon

Net als heel veel anderen, draagt onze oprichter iedere dag een overhemd naar zijn werk. En voordat Hygienicshirt was opgericht, belande er daardoor aan het einde van iedere werkdag een overhemd in de wasmand. Dat vervolgens moest worden gewassen en gestreken en daardoor eigenlijk ook niet eens zo’n lange levensduur had.

 

Niet alleen was er het besef dat al dat wassen en strijken zonde is van de tijd, ook realiseerde onze oprichter dat zoveel gebruik van water en energie eigenlijk niet meer van deze tijd is. En al helemaal niet omdat het vele wassen ervoor zorgde dat de overhemden steeds door nieuwe exemplaren moesten worden vervangen door het slijtage proces in de wasmachine. Een wasmachine is namelijk niet alleen een verslinder van water- en energie, maar ook kleding gaat er hard door achteruit. Dat blijkt ook wel als nieuwe kledingstukken worden gewassen. Die komen er nooit meer zo mooi uit als dat ze er ingingen.

 

Iedere dag een overhemd in de wasmand stoppen, moet toch anders kunnen dacht onze oprichter. En zo is het idee ontstaan om een eigen kledingmerk te beginnen, dat gericht was op één enkel ondershirt. En na een uitgebreid ontwerpproces, een zoektocht naar een producent die onze waarden deelt én het uitgebreid testen van vele prototypes, was het Hygienicshirt ontstaan.

 

Een shirt dat zó uniek is en waarin wij zoveel onderzoek hebben gestoken, dat wij daarop zelfs een patent hebben aangevraagd.

 

Onze missie

Wij willen de kledingmarkt veranderen, door ervoor te zorgen dat bovenkleding niet meer na één enkele draagbeurt in de wasmachine belandt. Dit geeft onze klanten gemak en vrijheid, nu wij weinig mensen kennen van wie wassen en strijken een hobby is. Maar ook willen wij er met Hygienicshirts voor zorgen dat er minder energie en water wordt verbruikt. En dat bovenkleding langer meegaat, waardoor deze niet steeds door nieuwe kleding hoeft te worden vervangen.